Linkkivinkit

Linkkivinkeistä löydät lisätietoa erityisen tuen arviointiin ja työllistymiseen liittyen.

Ruori

RUORI-arviointimenetelmää voidaan käyttää erityisen tuen tarpeen arviointiin, kun henkilöllä on ollut oppimiseen, terveydentilaan tai toimintakykyyn liittyviä haasteita opiskelussa. RUORI-itsearviointikyselyn avulla voi kertoa tuen tarpeesta koulutukseen tai koulutuskokeiluun hakiessa. Arviointi muodostuu neljästä osa-alueesta: voimavarat, oppimis- ja työskentelyvalmiudet, yhteistyötaidot, arjentaidot ja asumisen taidot.

RUORI-asiantuntija-arvioinnin avulla voi kuvata moniammatillisesti asiakkaan toimintakykyä ja tuen sekä ohjauksen tarvetta opinnoissa. RUORI-asiantuntija-arviointiin osallistuvat henkilöt sovitaan aina yhdessä.

RUORI-arvioinnit täytetään verkossa. Kyselyiden lopuksi niistä saa yhteenvedon.

Lue lisää VETOVOIMALA-hankkeen sivuilta (linkki avautuu uuteen ikkunaan)

Iisisti töihin -opas

Tässä oppaassa perehdytään erityisesti osatyökyisten henkilöiden sujuvaan rekrytointiin ja työvoimapotentiaalin hyödyntämiseen. Osatyökykyisen henkilön työkyky riippuu työstä ja sen vaatimuksista. Työnteko onnistuu, kun työtehtävä ja työkyky ovat tasapainossa.

Lataa opas tästä (linkki aukeaa uuteen ikkunaan)

Tavoitteena työllistyminen

Kiipulan ammatillinen erityisoppilaitos ja osatyökykyisten työllistymistä edistävä Vates-säätiö yhdistävät osaamisensa kolmen webinaarin sarjaan. Yhteistyöllä tuodaan näkyväksi työllistymisen ratkaisuja, ohjauksen merkitystä sekä tukea ja tukimuotoja työnantajille. Katso 3-osainen webinaarisarja tästä.