Maaliskuu 2022

Käsikirjoituksen rinnalla teimme maaliskuussa monenlaisia kuvausjärjestelyjä.

Koska Liven UFO-oppimateriaali käsittelee ammatillista vuorovaikutusta, tarvitsimme kuvauksiin useampia esiintyjiä. Kuvauksiin etsittiin hyvissä ajoin esiintymistehtävästä kiinnostuneita opiskelijoita. Tehtävä herätti monen opiskelijan mielenkiinnon ja kaikille löytyi sopiva rooli. Oli todella hienoa, että jo materiaalin valmisteluun saatiin mukaan opiskelijoita usealta eri koulutusalalta, niin perustutkinnosta, Valmasta kuin Telmasta. Esiintyjät saivat selkeät vuorosanat ja he valmistautuivat kuvauksiin lukuharjoitusten avulla.

Halusimme materiaalin kuvauspaikaksi aidon työelämän ympäristön, jossa toteutuu monenlaisia vuorovaikutus- ja palvelutilanteita. Ympäristön tuli soveltua myös eri alojen työssäoppimispaikaksi. Olimme onnekkaita, kun saimme työelämäkumppaniksi ja kuvauspaikaksi Pasilan Goodwill -kierrätysmyymälän. Yhteistyö työelämän kanssa lähti hienosti liikkeelle, kun kävimme kuvauspaikalla ennakolta suunnittelemassa kuvauspaikkoja, valaistusta ja rekvisiittaa.

Yhteistyöllä saimme kaikki valmistelut ajoissa hoidettua. Myös käsikirjoituksen viimeistely sai käytännön järjestelyjen myötä vauhtia. Kokonaisuus lähti vihdoin kirkastumaan ja konkretisoitumaan!