Tassu

Tassu-hankkeen tavoitteena on kehittää opintojen välisiä nivelvaiheita, ohjauspolkuja ja jatko-opintovalmiuksia sekä uraohjausta tukevia toimintoja. Hanke osallistuu alueelliseen ja kansalliseen ohjaustyön kehittämiseen toimintamalleja yhtenäistämällä. Verkostohanke toteutetaan suomen- ja ruotsinkielisten koulutuksenjärjestäjien yhteistyönä.

Lisätiedot:
Projektipäällikkö Heli Kemppinen
puh. 040 571 349
heli.kemppinen@kiipula.fi

OPH rahoittaa_logo.

Toteutusaika: 1.1.2021 – 30.6.2022
Rahoittaja: OPH

Kiipulassa hankkeen aikana pyritään lisäämään perusopetuksen toimijoiden tietoa vaativan erityisen tuen koulutusten tarjonnasta. Kartoitetaan Telma-opiskelijoiden alueellisia määriä ja tarpeita

Opintojen aikaiseen ohjauksen liittyen kehitetään ja jalkautetaan uraohjausmallia ja ohjaussuunnitelmaa. Pyritään lisäämään opiskelijoiden aktiivisuutta ja yhteisöllisyyttä kehittämällä vertaistoimintaa mm. PYRY-ryhmässä ja Tutor-toiminnassa. Kehitetään Kiipulan jatko-ohjausmallia ja toimintatapoja.

Hankkeen koordinaattorina toimii SASKY koulutuskuntayhtymä. Hankeverkostoon kuuluvat Kiipulan lisäksi Valkeakosken seudun koulutuskuntayhtymä, Koulutuskuntayhtymä Tavastia, Salon seudun koulutuskuntayhtymä, Optima samkommun, Svenska Österbottens förbund för utbildning och kultur, Svenska Framtidsskolan i Helsingsforsregionen Ab, Axxell Utbilning Ab, Turun Aikuiskoulutussäätiö sr ja Hämeen ammatti-instituutti.

Minä urapolulla – työkirja

Minä urapolulla -työkirja on tehty Oikeus osata, Nivus- ja Tassu-hankkeissa. Työkirjan tarkoituksena on mm. auttaa opiskelijaa tunnistamaan omia vahvuuksiaan ja kiinnostuksen kohteita sekä pohtimaan itseään oppijana.  Opiskelija saa työkirjasta sisältöä CV:n ja työhakemusten tekemiseen. Työkirjaa voi täyttää myös kännykällä. Kirja toimii oppimateriaalina uraohjauksessa.

<object class="wp-block-file__embed" data="https://hankkeet.kiipula.fi/wp-content/uploads/sites/3/2023/02/Mina_urapolulla_digitaalinen_1.6..pdf" type="application/pdf" style="width:100%;height:600px" aria-label="Lataa minä urapolulla-työkirja pdf-muodossaLataa

Muu materiaali

Tassu hankkeen lopputuotos (linkki aukeaa uuteen ikkunaan)

Blogi: Urapolun ulottuvuudet – kohti toimijuutta ja osallisuutta – Kiipula