Linkkivinkit

Linkkivinkeistä löydät lisätietoa erityisen tuen arviointiin ja työllistymiseen liittyen.

Iisisti töihin -opas

Tässä oppaassa perehdytään erityisesti osatyökyisten henkilöiden sujuvaan rekrytointiin ja työvoimapotentiaalin hyödyntämiseen. Osatyökykyisen henkilön työkyky riippuu työstä ja sen vaatimuksista. Työnteko onnistuu, kun työtehtävä ja työkyky ovat tasapainossa.

Lataa opas tästä (linkki avautuu uudelle sivulle).

Täsmätyöpalvelu-esite

TYRSKY-hankkeen (ESR) luomassa esitteessä kerrotaan, miten täsmätyöntekijöiden työllistäminen hyödyntää tekijän lisäksi myös työnantajaa ja yhteiskuntaa. Esitteessä tarjotaan käytännön esimerkkejä täsmätyöntekijöille sopivista työtehtävistä. 

Lataa esite tästä (linkki avautuu uudelle sivulle).

Itsensä kokoiseen työelämään

Työtä riittää! -hanke (ESR) on kerännyt sivustolle työelämään ja työllistymiseen liittyvää materiaalia opetuksen tueksi. 

Itsensä kokoiseen työelämään (linkki avautuu uudelle sivulle).

Soveltuva työ

Työkalun avulla asiakas voi kuvata omia erityisen tuen tarpeitaan työnantajalle ratkaisukeskeisesti keinojen avulla. Kyselyyn on listattu erilaisia tukikeinoja ja niistä voi poimia itselle soveltuvia työnteon tapoja keskustelun tueksi.

Soveltuva työ – keinoja työnteon tueksi: Webropolilla luotu kysely (webropolsurveys.com) Linkki avautuu uudelle sivulle.

Täsmätyöntekijöiden työllistymisen tukia

Esitteessä on kuvattu, mitä tukia työnantajan on mahdollista saada täsmätyöntekijän työllistämiseksi.

Täsmätyöntekijöiden työllistymisen tukia -esite (linkki avautuu uudelle sivulle)

Vates-säätiö

Vates-säätiö sr edistää erityistä tukea tarvitsevien vammaisten, pitkäaikaissairaiden ja osatyökykyisten henkilöiden yhdenvertaista mahdollisuutta saada ammatti, hakea työtä, pysyä työelämässä ja edetä urallaan. Kiipulan ammatillinen erityisoppilaitos tekee yhteistyötä Vates-säätiön kanssa. Yhteistyöllä tuodaan näkyväksi työllistymisen ratkaisuja, ohjauksen merkitystä sekä tukea ja tukimuotoja työnantajille.

Lue lisää Vates-nettisivuilta (linkki avautuu uudelle sivulle).