Videot Kiipulan valmentavista koulutuksista

Kiipulassa voit opiskella tutkintokoulutukseen valmentavassa TUVA-koulutuksessa sekä työhön ja itsenäiseen elämään valmentavassa koulutuksessa (TELMA).

TUVA, Tutkintokoulutukseen valmentava-koulutus

Tutkintokoulutukseen valmentava TUVA-koulutus on tarkoitettu perusopetuksen päättäneille nuorille ja aikuisille, jotka tarvitsevat valmiuksiensa kehittämistä ja ohjauksellista tukea siirtyäkseen ammatilliseen koulutukseen.

TUVA-koulutus tukee kokonaisvaltaisesti opiskelijan valmiuksia ja osaamisen kehittämistä. Opiskelija kehittää opiskelu- ja urasuunnittelutaitojaan ja hänelle laaditaan yksilöllinen opintopolku. Tavoitteena on tunnistaa omat vahvuudet ja kiinnostuksen kohteet ja rakentaa erilaisia vaihtoehtoja sekä toisen asteen opintoihin että työelämään.

Kiipulan ammattiopistossa opiskelu tapahtuu pienryhmässä ja se on työvaltaista. Opintojen aikana on mahdollista suorittaa oman kiinnostuksen ja tavoitteen mukaisesti ammatillisia tutkinnon osia tai yhteisiä tutkinnon osia.

Koulutuksen laajuus on 38 viikkoa ja suoritusaika enintään yksi vuosi.

Koulutus on tarkoitettu vaativaa erityistä tukea tarvitseville nuorille.

TELMA, Työhön ja itsenäiseen elämään valmistava koulutus

Kiipulan ammattiopiston TELMA-koulutuksissa voit opiskella pienryhmässä henkilökohtaisten tavoitteittesi mukaan. Suunnittelemme kanssasi oman opintopolkusi. Koulutuksen aikana tutustut erilaisiin työtehtäviin ja harjoittelet itsenäisen elämän taitojasi.

Valmentavassa koulutuksessa opettelet uusia taitoja tekemällä erilaisia työtehtäviä käytännössä. Pääset kokeilemaan taitojasi oikeissa työpaikoissa.

Koulutuksessa harjoittelet taitoja, joita tarvitset itsenäistyessäsi aikuisen elämään. Opettelet muun muassa ruuanlaittoa, kaupassa käyntiä, siivousta, pyykinpesua ja itsenäistä matkustamista. Saat valmiuksia huolehtia omasta terveydestäsi ja hyvinvoinnistasi. Koulutuksessa tuemme sinua myös itsenäisempään asumiseen tulevaisuudessa.

TELMA-koulutuksen jälkeen voit työllistyä omien edellytystesi mukaisiin työtehtäviin työpaikoille, työkeskuksiin tai päivätoimintaan.