Materiaalipankki

Materiaalipankista löytyy materiaalia opinnoista työelämään siirtymiseen liittyen niin opiskelijoille kuin henkilöstölle. Täsmätyökykyisille henkilöille löytyy tukimateriaalia itselle soveltuvan työn hahmottamiseen.

Lisäksi materiaalipankista löytyy tietoa täsmätyöllistämisestä työnantajalle vietäväksi niin esitteiden kuin videoidenkin osalta.

Materiaalia valmistautumiseen oppilaitoksesta työelämään

Itsensä kokoiseen työelämään -sivusto pitää sisällään opetusmateriaalia työelämään valmistautumista varten. (Työtä riittää! ja Työtä kyllä riittää -hankkeet, ESR)

Siirry tästä Itsensä kokoiseen työelämään -sivustolle (sivusto aukeaa uuteen välilehteen).

Tukitoimet valmistuvalle -korttiin (Thinglink) on koottu erilaisia palveluita yhteen. Klikkaamalla palvelun nimeä saat aiheesta lisätietoa ja linkkivinkin. (Työtä riittää! -hanke, ESR)

Listassa on eri palveluiden nimiä. Jokaisen palvelun edessä on punainen piste, joka vilkkuu.

Siirry tästä Tukitoimet valmistuvalle -korttiin (Thinglink). Linkki aukeaa uuteen välilehteen.

Materiaalia itselle soveltuvan työn hahmottamiseen

Soveltuva työ -keinoja työnteon tueksi -työkalun avulla asiakas voi kuvata omia erityisen tuen tarpeitaan työnantajalle ratkaisukeskeisesti keinojen avulla. Erilaisia tukikeinoja on listattu kyselyyn ja niistä voi poimia itselle soveltuvia työnteon tapoja keskustelun tueksi.

Siirry tästä Soveltuva työ -keinoja työnteon tueksi kyselyyn (Webrobol). Linkki aukeaa uuteen välilehteen.

Jos kysely tuntuu pitkältä tehdä kerrallaan, voit ladata kyselyn omalle koneelle tai tulostaa sen. Tiedoston alta löytyy Lataa tästä -painike.

Materiaalia työnantajille täsmätyöllistämisestä

Täsmätyökykyisestä työvoimaa -esitteeseen on kuvattu täsmätyökykyisen työllistämisen prosessi lyhyesti. (Työtä kyllä riittää! -hanke, ESR)

Täsmätyöntekijän työllistämisen tukia -koosteeseen on koottu yleisimpiä työllistämisen tukimuotoja ja palveluita työnantajalle. (Työtä kyllä riittää! -hanke, ESR)

Miksi työelämä tarvitsee täsmätyöntekijöitä? -videolla työnantajat ja työllisyyden edistäjät kertovat täsmätyön hyötyjä ja kokemuksia.

Ota rohkeasti erilaisia ihmisiä töihin! -videolla työllistyneet täsmätyöntekijät kertovat omat työllistymisen tarinansa.

Kuinka Kiipulan ammattiopisto tukee työnantajia? -videolla Kiipulan ammattiopiston henkilöstö kertoo, miten eri tavoin he tukevat yrityksiä työssään.