Oppija ikä kaikki

Vipuvoimaa EU:lta ja Euroopan sosiaalirahaston tunnus.

OPPIJA ikä kaikki -hankkeessa kehitetään monipuolisesti pedagogisia malleja ja menetelmiä heikot perustaidot omaavien aikuisten taitojen kehittämiseen ja tukemiseen työelämän sekä opintojen vaatimukset huomioiden.

Lisätiedot:
projektipäällikkö Kirsi Ek
kirsi.ek@kiipula.fi
050 420 4209

 

Toteutusaika: 1.5.2019-31.12.2021
Rahoittaja: ESR, TAITO-ohjelma

PIAAC tutkimuksen mukaan suomalaisten aikuisten luku-, numero- ja tietotekniikkataidot ovat maailman huippuluokkaa. Samalla Suomessa aikuisten väliset osaamisen erot ovat suurimmat ja edelleen meillä on suuri joukko aikuisia, joiden perustaidot lukemisen, kirjoittamisen, numero- ja tietotekniikkataitojen osalta ovat heikot.

Hankkeen tavoitteena on:

  1. Ottaa käyttöön ja edelleen kehittää käytänteitä ja työkaluja, joiden avulla voidaan tunnistaa heikot perustaidot
  2. Kehittää ja kokeilla uusia toimintatapoja ja –malleja luku-, kirjoitus-, numero- sekä tietoteknisten perustaitojen tueksi
  3. Kehittää osaamismerkkien hyödyntämistä osana perustaitojen oppimista ja osaamisen todentamista
  4. Valmentaa opetus- ja ohjaushenkilöstöä perustaitojen monipuolisessa tukemisessa

Kiipula keskittyy kehittämään ja kokeilemaan uusia toimintatapoja numerotaitojen tukemiseen. Kehittämistyön tuloksena syntyy numerotaitojen opettamisen ja ohjaamisen toimintamalli sosiaali- ja terveysalan erityistä tukea tarvitsevien aikuisten opetukseen.

Hankkeen toteuttajat:
Hanketta koordinoi Tampereen ammattikorkeakoulu. Osatoteuttajina toimivat Kiipulasäätiön lisäksi Tampereen aikuiskoulutussäätiö, Työtehoseura, Valkeakosken seudun koulutuskuntayhtymä ja Valo-valmennus ry.

Hankkeen aikaisesta toiminnasta voi lukea lisää Oppija ikä kaikki blogista >> (linkki avautuu uuteen ikkunaan)

Hankkeen aikana koottiin Lääkematematiikan harjoitussivusto, joka tukee lähihoitajaksi opiskelevia lääkematematiikan opinnoissa. Lue lisää lääkematematiikan harjoitussivustolla >> (linkki avautuu uuteen ikkunaan)