Toukokuu 2022

Virtuaalinen todellisuus eli tietokoneella luodut keinotekoiset ympäristöt ovat nyt laskeutumassa luokkahuoneisiin perinteiseksi mielletyn opetuksen tueksi. Ammattiopisto Livessä pilotoidaan ensi syksynä UFO-hankkeen merkeissä virtuaalisia oppimisympäristöjä, joiden avulla opiskelija pääsee harjoittelemaan esimerkiksi asiakaspalvelutilanteita kaupassa.

Millaista on opiskella virtuaalitodellisuuteen rakennetussa oppimisympäristössä? Ovatko ne digitalisaation tuoma pakollinen paha vai mahdollisuus tehdä opetuksesta entistä opiskelijalähtöisempää? Millaisia hyötyjä tämä tarjoaa työelämälle? UFO-hanke laskeutui pohtimaan näitä kysymyksiä lyhyen juttutuokion verran, johon osallistuivat verkkopedagogi ja hankevastaava Minna Kiili, ammatillinen erityisopettaja Eeva-Liisa Talvela, suomen kielen opettaja Maria Förbom ja digipedagogi Erno Miettinen. Keskustelua oli rytmittämässä Ville Pitkänen.

Podcastin jinglen on tehnyt muusikko-opiskelija Ville Ranta.

Kuuntele Podcast tästä