Henkilö viimeistelee tomaati viljelyn sadonkorjuuosiota Wonda-alustalle.

Puutarhan kehittäjätiimi on pilotoinut virtuaalista oppimisympäristöä noin 20 opiskelijalla viikoilla 35-38. Palauteena on tullut innostuneita ja ei niin innostavia -kommentteja. Pilotoinnissa oppimisympäristö oli vielä keskeneräinen ja se on kehittynyt paljon sen jälkeen. Alunperin virtuaalinen oppimisympärisö oli tarkoitus tehdä vain tomaattihuoneen valmistelutöistä, mutta pilotoinnin jälkeen se koettiin hieman irralliseksi. Siksi päätimme lisätä siihen istutustyön, kasvinsuojelun, erilaisia hoitotöitä sadonkorjuuta ja kauppakunnostusta unohtamatta. Lisäämme taimikasvatuksen alkuun ja se siirtyy ”harrastajaistutuksesta” osaksi viljelyprosessia.

Tänään teemme loppuviilauksia sadonkorjuutöihin Annen toimesta. Ari on kokeillut äänien nauhoittamista ja mikrofoniasetuksia https://vocaroo.com/ softalla. Tänään maatalouden koko tiimi pääsee osallistumaan UFO-hankkeen esittelyyn ja kokeilemaan virtuaalisia oppimisympäristöjä VR-laseilla sekä testaamaan virtuaalista valkotaulua. Näin kaikki kolme koulutusohjelmaa ovat saaneet ensikosketuksen VR-laseihin ym. Ensi viikon tiistaina pilotointi jatkuu jo aiemmin pilotoinnissa mukana olleilla opiskelijoilla sekä myös Kiipula Gardensin tomaattihuoneesta vastaavan puutarhurin kanssa.