Ennen joulunviettoon siirtymistä vedetään hieman yhteen UFO-hankkeen syksyä Kiipulan osalta. Hankkeen syksy starttasi vauhdikkaasti pilotointien merkeissä. Kehittäjätiimit pilotoivat virtuaalisia oppimisympäristöjä eri opiskelijaryhmille. Pilotointi vaiheita oli kaksi. Pilotoinneissa saimme arvokasta tietoa käyttäjiltä, minkä mukaan ympäristöjä jatkokehitettiin eteenpäin. Virtuaalisten valkotaulujen osalta kehittäjät alkoivat luomaan pedagogisia käyttöohjeita taululle, sekä jatkoivat tutkimista siitä, miten taulua pystyisi opetuksessa parhaiten hyödyntämään. Syksyn aikana UFO-hanke kiersi myös lähes jokaisen Kiipulan toimipaikan esitellen VR-ympäristöjä ja niiden mahdollisuuksia henkilökunnalle. Syksyn aikana oli aika siirtää katseet myös tulevaan kevääseen ja alkaa hahmottelemaan yhdessä kehittäjätiimien kanssa tulevien koulutuksien runkoa sisältöineen.

Syksyyn liittyi myös paljon verkostoyhteistyötä eri toimijoiden kanssa. Kansainvälisellä tasolla hanke huomioitiin myöskin ja meillä kävi vierailijoita aina Yhdysvalloista asti.

Nyt on aika pistää VR-lasit laatikkoon, sammuttaa taulu ja rauhoittua hetkiseksi joulunviettoon. Keväällä jatketaan henkilökunnan koulutuksien parissa.

Hyvää ja rauhallista joulun aikaa kaikille!

-Juho-