Ufo-hankkeen toimijat vierailivat TAMKin tiloissa tutustumassa eri tilojen käyttöön, kalusteisiin ja kokemuksiin. Ensimmäinen kohde oli tavallisesta luokkahuoneesta hybridiopetustilaksi muutettu luokka. Tilaan oli hankittu mm. akustiikkaa tukevat sisustuselementit ja joustaviin käyttötarkoituksiin muuntautuvat kalusteet. Opettajan käyttämä mediakeskus oli sijoitettu tilan takaosaan, jotta opettajalla olisi enemmän mahdollisuuksia liikkua vapaammin tilassa. Mediakeskuksen hallinnointiin oli hankittu pienikokoinen kaukosäädin.

Vuorovaikutukseen oli panostettu paljon äänentoiston kautta käyttämällä erilaisia kaiuttimia. Jokaisessa kulmassa oli kaiuttimet ja keskellä tilaa oli kattomikrofoni, joka poimii osallistujien äänet koko hybriditilasta. Luokkatilassa oli lainattavissa kameroita, VR-laseja, laadukkaan äänen ja kokouskuvan tuottava ”pöllö”- 360° kamera, mikrofoni ja kaiutin (linkki aukeaa uuteen ikkunaan).

Etualalla on näyttö ja näppäimistö, sivummalla on kosketusnäyttöpaneeli, josta voi säätää laitteen toimintaa.

Seuraava tutustumiskohde oli videointistudio ja varustelussa oli huomioitu videoiden tekeminen. Tilassa oli valmiina kamera, mikrofoni, valaistus ja tausta. 

henkilö esittelee tilaa, jossa on kaksi näyttöä vierekkäin.

Tampereen ammattikorkeakoulun uusi tutkimus-, kehittämis- ja oppimisympäristö Sote Virtual Lab (Virtual Lab for Social and Health Care) oli vaikuttava tila. Tutustu tilaan (linkki aukeaa uuteen ikkunaan).

Tämä vierailu antoi paljon hyviä ajatuksia tuleviin laitehankintoihin ja tilan suunnitteluun. Kiitos esittelystä ja tervetuloa Kiipulaan vierailulle.

Yleiskuva tilasta.