Kiipulan Janakkalan toimipaikassa järjestettiin 16.3.2023 Bittifestarit. UFO-hankkeen pisteellä pääsi tutustumaan hankkeessa tuotettuihin virtuaalisiin ympäristöihin. Tutustujia kävi mukavasti ja saimme paljon tietoa erilaisilta käyttäjiltä. Virtuaaliset ympäristöt kiinnostivat monipuolisuudellaan.

Saimme arvokasta palautetta tutustujalta, jolla on näön kanssa haastetta. Hänelle fonttikoko, värit ja ympäristössä eteneminen sujui hienosti eteenpäin. Hän kertoi, että oli mukava kokemus.

Henkilön jalka ja näkövammaisen apuväline.

Bittifestareilla pääsi tutustumaan mm.

peli- ja ohjelmistokehityksen työtehtäviin., mm. kuinka eSportsista eli elektronisesta urheilusta voi luoda itselleen liikunnalla ja terveellisillä elämäntavoilla hyödyllisen harrastuksen tai jopa ammatin.

Hyvinvointipelaaminen 

Hyvinvointipelaamiseen erikoistunut Exerium esitteli pelituolejaan, jossa perinteisen peliohjaimen sijaan pelejä ohjataan oman vartalon liikkeillä ja aktivoidaan näin keskivartaloa. 

Esports-turnaus 

Bittifestareilla pelattiin eSports-turnaus, jossa eri oppilaitoksien joukkueet pelasivat Rocket League -peliä.   

Puettava älykkyys 

Hämeen ammattikorkeakoulun Smart -tutkimusyksikö esitteli puettavaa älykkyyttä eli vaatteita, joissa on ympäristöä, tilanteita ja ihmisiä aistivia sensoreita. Bittifestareilla pääsi tutustumaan esim. e-urheilijoille suunniteltuihin älyvaatteisiin, joilla voi vähentää pelaamisen aiheuttamaa kuormitusta. 

Pelillistäminen hyvinvointialalla 

Lisäksi esiteltiin mm. Tavastian sote (Hygge-hanke) ja Kiipulan it-tukihenkilöopiskelijat – Keskiajan terveydenhuoltoon ja hyvinvointiin tutustuminen Kiipulan opiskelijoiden tuottamien pelien avulla,  Tiedepäiväkoti Pilkkeen lasten peli-ideoiden koodaamista Unitylla sekä hahmojen suunnittelua ja toteuttamista 3d-tulostuksella.

LAN Party Night 

Lopuksi Bittifestareiden ohjelma jatkui LAN Party Nightilla, jossa oli mahdollista jatkaa hauskanpitoa, kisailua ja pelaamista keskiyöhön asti.