Viime viikolla Liven toimijat Erno Miettinen ja Minna Kiili pitivät yhteisen Teamsin liveläisten kanssa, jossa pääsimme kuulemaan ja tutustumaan kevään aikana tuotettuihin materiaaleihin. Hienoja virtuaalisia oppimisympäristöjä on tuotettu!

UFO-hankkeen loppuseminaarissa on mahdollisuus tulla itse kokeilemaan miten tämä prosessi etenee. Koulutukseen on 12 paikkaa auki, joten ilmoittaudu mukaan (linkki aukeaa uuteen ikkunaan).

Liven koulutukset

Live-säätiön Erno Miettinen on kouluttanut useita tiimejä eri toimipaikoissa. Metsälä logistiikka goes 360. Siellä kuvattiin yhteistyössä logistiikan ja YTO-opettaja Pekka Pakkalan kanssa logistiikan ammatillista 360-materiaalia. Mahtavaa heittäytymistä kaikilta. Materiaalia työstetään maalis-huhtikuun aikana. Merkonomiopiskelijat ja henkilökunta toteuttavat yhteistyössä YTO-tiimin kanssa 360-materiaalia. Keskiössä on aulapalvelun toiminnot. Opiskelijat näyttelevät ja yhdessä käsikirjoittavat materiaalia UFO-tiimin ohjeistuksessa.

UFO goes Lohja. Liven Lohjan etäyksikkö on tiiviisti mukana TELMA/TUVA ryhmien kanssa. UFO-tiimi ohjaa materiaalin tekemistä. Keskiössä ovat arkiset toiminnot ja niiden ympärille rakentuu hieno kokonaisuus. UFO-tiimi haastatteli opiskelijoita Green Screen kankaan edessä, haastattelussa TUVAn opiskelija Jasperi.

Kiipulan koulutukset

Virtuaalisten oppimisympäristöjen koulutukset ovat edenneet Kiipulan ammattiopiston kolmella paikkakunnalla, Lahdessa, Tampereella ja Janakkalassa. Perjantaisin on järjestetty työpajoja ja torstaisin on tarjolla muutaman tunnin Teams-klinikka, jossa voi käydä kysymässä apuja kehittäjiltä.

Työpajoissa käydään läpi mm. Insta 360-kameran, Pico-lasien ja Wonda-alustan perustoiminnot sekä käsikirjoituksen pedagogiikka huomioiden.

Tampereen ryhmässä päästiin testaamaan oman ympäristön luomista ja lopuksi katsottiin tuotos VR-lasien kautta.

Olihan se mielenkiintoista!

Hienoa nähdä oma tuotos VR-laseilla!

No, nyt alkaa sujumaan!

Janakkalassa on mahdollista osallistua perjantaisin koko päivän aikana koulutukseen omien aikataulujen mukaan. Ryhmissä ajatukset etenevät ja valmista materiaalia syntyy. Välillä on hyvä katsoa tuotettua ympäristöä myös VR-lasien kautta.

Kolme henkilöä istuu pöydän ympärillä ja yhdellä on VR-lasit päässä.

Pöydän ympärillä on henkilöitä koulutuksessa.