Virtuaalisten oppimisympäristöjen koulutukset ovat edenneet Kiipulan ammattiopiston kolmella paikkakunnalla, Lahdessa, Tampereella ja Janakkalassa. Perjantaisin on järjestetty työpajoja ja torstaisin on tarjolla muutaman tunnin Teams-klinikka, jossa voi käydä kysymässä apuja kehittäjiltä.

Työpajoissa käydään läpi mm. Insta 360-kameran, Pico-lasien ja Wonda-alustan perustoiminnot sekä käsikirjoituksen pedagogiikka huomioiden.

Tampereen ryhmässä päästiin testaamaan oman ympäristön luomista ja lopuksi katsottiin tuotos VR-lasien kautta.

Olihan se mielenkiintoista!

Hienoa nähdä oma tuotos VR-laseilla!

No, nyt alkaa sujumaan!

Pöydän ympärillä on henkilöitä koulutuksessa.

Janakkalassa on mahdollista osallistua perjantaisin koko päivän aikana koulutukseen omien aikataulujen mukaan. Ryhmissä ajatukset etenevät ja valmista materiaalia syntyy. Välillä on hyvä katsoa tuotettua ympäristöä myös VR-lasien kautta.

UFO-hankkeen loppuseminaarissa on mahdollisuus tulla itse kokeilemaan miten tämä prosessi etenee. Koulutukseen on 12 paikkaa auki, joten ilmoittaudu mukaan (linkki aukeaa uuteen ikkunaan).

Kolme henkilöä istuu pöydän ympärillä ja yhdellä on VR-lasit päässä.

Punaportin TUVAn tiimiläiset ovat kuvanneet toimipaikan tiloja ja lähiympäristöä. He kokevat työskentelyn mielenkiintoisena ja toivoisivat ehtivänsä työskennellä hieman pidempään aina yhdellä kerralla. Kuvien ottaminen on ollut mukavaa ja käsikirjoitus elää työskentelyn edetessä. Hyvää keskustelua syntyi käsikirjoituksen etenemisestä, opiskelijan roolin huomioimisesta ja teknisistä asioista. Tiimin työskentelyssä on selkeät roolit helpottamassa etenemistä, vaikka haasteiltakaan ei ole vältytty.

Kehittäjätiimiläisen hyvä idea otettiin heti haltuun, kun kameran jalusta tarvitsi enemmän tukea pysyäkseen tukevammin pystyssä. Katalle kiitos vinkistä! Se toimi loistavasti!