Koulutuskeskus Tavastian ranskalaiset opettajavieraat olivat mielissään lämpimästä vastaanotosta Kiipulassa. Aamukahvien aikana kehitysjohtaja Petteri Ora otti vieraat vastaan kertomalla Kiipulan ammattiopistosta, koulutuksista ja opiskelumahdollisuuksista.

Vieraat pääsivät tutustumaan moniin eri oppimisympäristöihin sekä harraste/vapaa-ajan viettoon tarkoitettuihin tiloihin. He olivat vaikuttuneita kaikista laitteista, oppimisympäristöistä ja tiloista; VR-lasit, simulaattorit, näytöt jne. Kierroksella he kävivät tapaamassa myös eläimiä.

UFO-hankkeen yhtenä tavoitteena on perehtyä puutarhan virtuaalisessa oppimisympäristössä tomaatin viljelyn koko prosessiin ja opiskella viljelyn eri vaiheita ennen oikeaan kasvihuoneeseen siirtymistä. Vierailu oikeassa kasvihuoneessa ja virtuaalisessa kasvihuoneessa tuntui vieraista niin samanoloiselta ja aidolta. Tavoitteessa on heidän mielestään onnistuttu hienosti!

Rauhallinen opiskeluympäristö ja esteettömyys tekivät erityisen vaikutuksen, koska tilanne on aivan toinen Ranskassa.