Kiipulan ammattiopistossa on meneillään työelämäviikot. Käymme tapaamassa työelämän edustajia ja yhteistyökumppaneita. Tänään kävimme tapaamassa Vanajaveden sairaalan lounasravintolan työntekijää Tiina Setälää. Työpaikka on säännöllisesti ottanut opiskelijoita työssäoppimisjaksoille ja nyt yhteistyötä on laajennettu virtuaalisten oppimisympäristöjen osalta.

UFO-hanketyöntekijä, Katariina Flippula, on aloittanut heidän kanssaan yhteistyön jo vuosi sitten keväällä. Silloin työpaikalla kuvattiin keittiöympäristöä ja Tiinan työpäivän eri vaiheita sekä työvaiheita, joista Katariina aloitti työstää opiskelijoiden perehdyttämiseen sopivaa virtuaalista oppimisympäristöä. Yhteistyö jatkuu edelleen ja Katariina jatkaa ympäristön muokkaamista myöhemmin.

Tiina pääsi näkemään keväällä kuvattua ympäristöä ensimmäistä kertaa virtuaalilasien kautta. Hänen mielestään työskentely oli ollut antoisaa ja kuvauksissa oli ollut hienoa olla mukana. Erityistä kiitosta hän antoi hienosta toteutuksesta ja laajoista käyttömahdollisuuksista, joita virtuaaliset oppimisympäristöt tarjoavat opiskelijoiden ohjauksen lisäksi myös sijaisille ja uusille työntekijöille.

Testaukseen osallistui myös toinen työntekijä. Molemmille VR-lasien käyttö ja testaus oli uutta. Yhdessä he pohtivat virtuaalisten ympäristöjen käyttömahdollisuuksia ja käytön helppoutta. -Linkin voisi jakaa vaikka QR-koodilla eteenpäin katsottavaksi monilla eri laitteilla! Mahdollisuuksien luettelo kasvoi, kun keskustelu eteni. Molemmat testaajat olivat sitä mieltä, että virtuaalisissa ympäristöissä on todella laajat mahdollisuudet. Mitä kaikkea tulevaisuudessa voidaankaan toteuttaa virtuaalisesti! Se jää nähtäväksi.

Henkilöt testaavat VR-laseja.