UFO on kevään aikana käynyt useita kertoja Lohjalla, jossa Livellä on valmentavia TELMA- ja TUVA-ryhmiä.

Tällä kertaa ideana oli ottaa nuoret mukaan alusta asti. Sen sijaan, että olisi alettu tehdä heille valmista materiaalia, aloitettiin yhteisellä keskustelulla opiskelijoiden toiveista ja ideoista ja samalla mietittiin käytännön toteutusmahdollisuuksia ohjaajien kanssa.

Ideat ryöppysivät.  Osa liittyi opintoihin. Haluttiin esimerkiksi esitellä omaa toimipistettä ja opiskeltavia asioita. Tuli myös taiteellisesti kunnianhimoisia elokuvaideoita sekä pohdintoja siitä, miten voisi esitellä omia harrastuksia, vaikkapa rummunsoittoa tai parkouria. Green screenin avulla voisi toteuttaa mm. tanssivideoita, joissa opiskelija jorailee suosikkiartistinsa seurassa lavalla.  Ideoimisen ja esiintymisen lisäksi myös kuvaaminen ja editointi kiinnostivat. Näistä osalla oli jo osaamistakin.

– Tämän tyyppistä hommaa pitäisi ehdottamasti olla lisää, sanoo projektivastaava Erno Miettinen.

 – Osallistettaisiin opiskelijoita yhdessä henkilökunnan kanssa. Se palvelee kokonaisuutta parhaiten.

UFO jätti lohjalaisille lainaksi 3D-kameran. Tarkoitus on, että alun esittelyjakson jälkeen se olisi mahdollista viedä mukaan päivittäiseen toimintaan ja tehdä sillä opiskelijoita kiinnostavia kokeiluja muun toiminnan lomassa.  Ohjaajat Salla Saaristo ja Tiina Pulkkinen suunnittelevatkin nyt  Wonda-alustalle rakennettavaa Lohjan toimipisteen tiloja, toimintaa ja ihmisiä esittelevää VR-kokonaisuutta, jonka avulla voidaan esitellä toimintaa esim. opiskelijoiden perheille tai tuleville opiskelijoille.

UFO tarjoaa jatkossakin tukea. Tavoitteena on, että kun 3D- ja VR-teknologia tulevat tutuiksi ja osaamista karttuu, toiminta siirtyy vähitellen opiskelijoiden ja henkilöstön omiin taitaviin käsiin. Luvassa on kiinnostavia kuvakulmia opiskelijaelämään Lohjalla.

Kuvassa Salla Saaristo ja Tiina Pulkkinen odottavat UFOa saapuvaksi.

Teksti ja kuva: Maria Förbom