Leijona Catering Varuskuntaravintola Rubenin henkilöstö sai keskiviikkona 5.4. vieraita UFO-hankkeesta. Taru Koivisto ja Laura Aro esittelivät uusia fyysisvirtuaalisia oppimisympäristöjä keittiön henkilökunnalle.

Leijonassa nähtiin virtuaaliset ympäristöt erittäin potentiaalisena mahdollisuutena esimerkiksi uuden työntekijän perehdyttämiseen tai omavalvonnan opettamiseen. Varuskuntaravintola ja sen keittiö ovat ainutlaatuisia ympäristöjä, jonne Kiipulan opiskelijat ovat myös päässeet harjoittelemaan erilaisia taitoja. Oli siis ilo päästä tekemään yhteistyötä myös UFO-hankkeen tiimoilta, ja saimme fyysisvirtuaalisista ympäristöistä paljon hyvää ja kehittävää palautetta.

Pohdimme yhdessä sitä, kuinka aidon tuntuisia nämä ympäristöt ovat, ja millaisia kokonaisuuksia niihin voisi rakentaa. Toisaalta virtuaaliset ympäristöt soveltuvat hyvin tarkan tiedon ja taidon opettamiseen kuten esimerkiksi omavalvonta, ja taas toisaalta VR-silmikon kautta kokki voisi työpäivän lomassa pitää virkistävän tauon merenrannalla tai metsän keskellä kuunnellen hiljaista tuulen huminaa.

Vain mielikuvitus on rajana, ja sitä kyllä UFO hankkeessa riittää.  Kiitos paljon Leijona Cateringin rautaisille ravintola-alan ammattilaisille, ja mukavaa kevättä.