UTELIAS 1.0 -hanke antoi verkostoyhteistyön lisäksi intoa uusista teknologioista oppimiseen ja opettamiseen. Pääsin tutustumaan virtuaalisiin oppimisympäristöihin, ohjelmistorobotteihin, VR/AR-teknologioihin. Keskustelimme tapaamisissa myös oppimis- ja osaamisanalytiikasta, pelimoottoreista ja näiden soveltamisesta toisen asteen opinnoissa.

Hankkeeseen osallistujana sain omakohtaista kokemusta, kun tein virtuaaliseen oppimisympäristöön kokeilun ja samalla testasin UFO-hankkeessa tuotetun ohjemateriaalin soveltumista käytäntöön. Juha-Matti Torkkel, HAMK Smart -yksiköstä ohjasi henkilökotaisesti omassa projektissa eteenpäin, joka vauhditti omaa työskentelyä. Yhdessä todettiin, että käsikirjoituksen tärkeyttä ei voi liikaa korostaa!

Antoisinta oli keskustelut ja luennot eri aiheista eri oppilaitosten opettajien kanssa. Saman suuntaisia ajatuksia löytyi keskusteluissa ja pohdimme yhdessä miten virtuaalisia oppimisympäristöjä voisi suunnitella, toteuttaa ja hyödyntää eri kohderyhmien kanssa.

Hankeyhteistyö on tärkeässä roolissa, kun omaa hanketta vie eteenpäin. On rakentavaa päästä peilaamaan oman hankkeen ajatuksia eri osallistujien kanssa ja kuunnella muiden osallistujien ajatuksia.

Utelias 1.0 -hanke toteuttaa videomateriaalia koulutukseen osallistujien kanssa. Projektipäällikkö Henry Paananen HAMK Edu -yksiköstä toimi haastattelijana ja 4K-median Toni Helaakosken ohjauksessa videointi eteni mukavan rennosti eteenpäin.

Loppuseminaaria innolla odotellen. Laitan linkin tähän, kun materiaali valmistuu.

Taru Koivisto

Videointi alkamassa ja studiossa laitetaan laitteet kuntoon. Studiossa kolme henkilöä.
Videointi alkamassa ja studiossa yksi henkilö esiintymässä.
Kaksi henkilöä pöydän ympärillä tietokoneiden kanssa.