Perjantaiaamu alkoi vilpoisessa, mutta sitäkin aurinkoisemmassa kevätilmassa. Pakkanen hieman nipisteli poskipäitä, mutta lämmittävä kevätaurinko tasoitti tilannetta mukavasti. Allekirjoittaneella oli tällä kertaa suuntana Lahti, missä päivän agendana oli WONDA- sekä Interaktiivinen taulukoulutus.

Aamupäivä meni TEAMS-kokouksen välityksellä WONDA-ympäristöjä rakennellen, missä oma roolini oli toimia ympäristöjen teknisenä tukena. Koulutettavat olikin hienosti jo edenneet ympäristöissään sekä saaneet paljon uutta aikaiseksi. Osa oli käynyt kuvailemassa 360-materiaalia ja osa taasen rakenteli jo viimesilauksia ympäristöihinsä. Tunnelma koulutuksessa oli jälleen iloisen rempseä sekä erittäin aikaan saava. Mainittakoon myös, että TEAMS-pienryhmätilat toimivat moitteettomasti ja ne olivat vallan mainio apuväline pienryhmätyöskentelyyn. Aamupäivä oli kaikkinensa erittäin tehokas ja onnistunut, jonka jälkeen oli mukava suunnata kohti lounasta.

Iltapäivällä hyppäsin mukaan taulukoulutuksen pariin, joka olikin viimeinen kerta UFO-hankkeen tiimoilta Lahti-Kouvola akselille. Koulutus eteni hienosti tekemisen kautta ja taulun mahdollisuudet olivat alkaneet jo hienosti aukenemaan koulutettaville. Tässä oli taas oiva paikka kysellä hieman koulutettavien mietteitä koulutuksesta sekä itse taulusta. Yleisesti koulutus sekä taulu koettiin mielekkääksi.

Keskustelua herätti taulun laajat käyttömahdollisuudet opetuksen tukena, taulujen tämänhetkinen vähäinen lukumäärä sekä luokkakohtaisten taulujen merkitys opetuksessa. Koska tauluja ei ole tällä hetkellä kuin yksi muutamassa toimipaikassa, niin se hankaloittaa taulun käyttöönottoa arjen jokapäiväisenä työvälineenä.

Iltapäivän tuloksena koulutettavat saivat luotua viikkojärjestyspohjan LYNX-valkotaulua hyödyntäen.

 Ajatuksia tauluista:

  • Olisi kiva päästä opiskelijoiden kanssa kokeilemaan.
  • Mahdollisuudet ovat erittäin laajat.
  • Taulun tulisi olla omassa luokassa, jotta harjoittelu olisi jatkuvaa.

-Juho Aholaakko-