Saskyn Ikaalisten käsi- ja taideteollisuusoppilaitos Ikata tarjoaa monipuolista koulutusta kulttuurialalla. Ikatassa on koulutusta usealla sellaisella alalla, jota ei Suomessa missään muualla kouluteta.

UFOn toimijat, Juho Aholaakko ja Taru Koivisto, esittelivät hanketta, virtuaalisia oppimisympäristöjä ja saivat tutustujat testaamaan VR-laseja ja oppimisympäristöjä. Testausten kautta keskustelut jatkuivat yhteisellä pohdinnalla kuinka monipuolisesti erilaisilla aloilla virtuaalisten ympäristöjen käyttö hyödyttäisi opiskelijoita.

Ikatassa on tällä koulutustarjontaa seuraavilla aloilla mm. (linkki aukeaa uuteen ikkunaan) asesepäntyö, huonekalujen entisöinti ja verhoilu, lasiala, 3D -tulostus ja mallintaminen, rakennusrestaurointi, kitaranrakennus, hienopuusepäntyö sekä vaatetus- ja sisustustekstiiliala.

Oli hienoa päästä keskustelemaan monipuolisemmin virtuaalisten oppimisympäristöjen hyödynnettävyyttä eri aloilla. Käsityöläisammateissa on paljon erilaisia tekniikoita ja laitteita, joita voisi opiskella etukäteen virtuaalisesti tai tutustua eri vaiheisiin rauhassa. Myös Saskyn Ikaalisten kauppaoppilaitoksen Sami Sipisen kanssa saatiin hyvää keskustelua ympäristöjen käytöstä.

Kiitos lämpimästä vastaanotosta ja mielenkiintoisista keskusteluista rehtori Joni Liukkonen ja koulutuspäällikkö Päivi Pasanen sekä tutustumassa käyneet henkilökunnan jäsenet. Oli virkistävä tavata teitä ja kutsu Kiipulaan on voimassa.