Opiskelijoita pelaamassa petanque-peliä. Kuvassa myös henkilökuntaa.

Moninaisuus työyhteisössä -hankkeen parasta ja konkreettisinta antia ovat olleet nuorten nuorille järjestämät erilaiset hyvinvointia tukevat kohtaamiset. Toukokuussa 2024 LAB-ammattikorkeakoulun fysioterapeutti-opiskelijat ohjasivat Kiipulan Lahden toimipaikan opiskelijoille osana omia opintojaan tunnin mittaiset liikunnalliset hetket. Liikunnallisten hetkien ohjaamiset ovat osa heidän opintoihinsa kuuluvaa Terveyden edistäminen ja soveltava liikunta -kurssia. Liikuntahetkiä järjestettiin yhteensä kuudelle Kiipulan ryhmälle kahtena alkukesäisenä päivänä.

Liikuntahetkissä oli monenlaista aktiviteettia. Yhdessä pelattiin mm. norsupalloa ja peiliä, heitettiin petanqueta ja mölkkyä sekä venyteltiin. Liikuntahetkissä oli mahdollista halutessaan olla myös pienemmissä porukoissa, sillä LAB:in opiskelijoista riitti innokkaita ohjaajia.

Yhteisistä liikuntahetkistä hyötyvät molempien koulutusorganisaatioiden opiskelijat. LAB:in opiskelijat pääsevät ohjaamaan liikuntaa aidoissa asiakastilanteissa saaden samalla kokemusta myös erityistä tukea tarvitsevista opiskelijoista. Kiipulan opiskelijoille liikuntahetket tuovat virkistävän tauon luokkatyöskentelystä nuorten innostavassa ohjauksessa.