Linkit Kiipulan palveluihin

Kiipulan palveluita koskevissa linkeissä on tietoa Kiipulaan hakemiseen ja tutustumiseen liittyen. Tarjonnassamme on myös asiantuntija- ja koulutuspalveliuta sekä NUOTTI-valmennusta. Lisää tietoa näistä saat Kiipulan virallisilta internetsivuilta.

Työpaikkaohjaajakoulutus

Voimme räätälöidä koulutusta työelämän tarpeen mukaisesti. Koulutusta voidaan toteuttaa ryhmämuotoisesti, verkon välityksellä tai jalkautetulla mallilla työpaikalla.

Koulutuksen sisältö

 • Ammatillinen koulutus ja sen toteutus Kiipulan ammattiopistossa
 • Työpaikalla järjestettävä koulutus (koulutussopimus ja oppisopimus)
 • Näyttöjen suunnittelu ja toteutus
 • Opiskelijan ohjaus ja erityistä tukea tarvitsevan opiskelijan tukeminen
 • Työllistämisen tuet

Työpaikkaohjaajakoulutus on maksuton. Kiipula tarjoaa lounaan ryhmämuotoiseen koulutuksen osallistujille. Osallistujat saavat todistuksen koulutuksesta. Kysy rohkeasti lisää.

Työpaikkaohjaajakoulutus (linkki avautuu uuteen ikkunaan)

Asiantuntijapalvelut

Kiipulasta saa koulutusta, valmennusta ja konsultaatioita erityistä tukea tarvitsevien opiskelijoiden ja asiakkaiden kanssa työskenteleville. Teemojamme ovat esimerkiksi:

 • Erityistä tukea tarvitsevan opiskelijan / asiakkaan kohtaaminen ja ohjaus (oppilaitokset, ohjaavat viranomaiset, järjestöt).
 • Erityisopetus ja -ohjaus digitaalisissa- ja mobiiliympäristöissä (erityisen tuen opiskelijat, ohjauspalveluiden asiakkaat).
 • Työssäoppimisen ja työllistymisen tukeminen (digimenetelmät, ohjaus).
 • Työhönvalmennuksen osaaminen (asiakasohjaus, työanalyysi, yritysyhteistyö).

Asiantuntijapalveluiden sisältö ja toteutustapa suunnitellaan ja toteutetaan asiakkaan toiveiden ja tarpeiden mukaisesti. Palvelut voidaan toteuttaa lähi- tai verkkokoulutuksena, konsultaationa, opiskelijan tukipalveluna tai kehittämisprosessina. Myös yhteistyöprojektien hakeminen on mahdollista.

Projektit ja kehittäminen

Hanketoiminnan avulla tuotetaan Kiipulalle uusia palvelutuotteita, kehitetään erilaisia prosesseja ja pedagogiikkaa, huolehditaan kansainvälisestä vaihdosta sekä vahvistetaan yhteistyöverkostoja.

Lisätiedot

Kehitysjohtaja Petteri Ora

puh. 050 3003 764

petteri.ora@kiipula.fi

Asiantuntijapalvelut (linkki aukeaa uuteen ikkunaan)

Hakijan opas – tietoa opiskelusta Kiipulassa

Meille hakevalla tulee olla opiskeluun liittyvä erityisen tuen tarve. Kiipulassa opiskellaan yleisiä oppilaitoksia pienemmissä ryhmissä pääasiassa käytännön töitä tekemällä. Me tarjoamme yksilöllistä tukea ja ohjausta sekä opintoihin, päivittäiseen arkielämään että työllistymiseen.

Hakuneuvonta

puh. 040 905 1883

hakuneuvonta@kiipula.fi

Hakijan opas (linkki aukeaa uuteen ikkunaan)

Tutustuminen

Kiipulaan voi tutustua esimerkiksi esittelypäivissä, jotka järjestetään etätoteutuksena. Esittelypäivän aikana voi tutustua ammattiopiston toimipaikkoihin sekä koulutuksiin ja saa tietoa hakemisesta ja koulutuskokeiluista. Esittelypäivä alkaa klo 9.00 yleisesittelyllä. Esittelyt toteutetaan Microsoft Teamsissa. Päivän ohjelma ja linkit esittelyihin jaetaan Padlet-ohjelman kautta. Hakuneuvonta toimii chat-palveluna koko päivän ajan.

Seuraavat etäesittelypäivät järjestämme

 • 20.9.2023
 • 2.11.2023
 • 14.12.2023

Tutustuminen (linkki aukeaa uuteen ikkunaan)

Koulutuskokeilu

Koulutuskokeilussa voi tutustua esimerkiksi viikon ajan oppilaitokseen, oppimisympäristöön, koulutukseen ja asumiseen. Kokeilun aikana arvioidaan soveltuvuutta koulutusalalle ja kartoitetaan opiskeluun liittyvää tuen tarvetta. Koulutuskokeilusta annetaan kirjallinen palaute.

Koulutuskokeiluja järjestetään syyskuusta-maaliskuuhun, sopimuksen mukaan myös huhti-elokuussa.

Lisätiedot

Opintoneuvoja Katariina Peltola

puh. 040 905 2881

katariina.peltola@kiipula.fi

Koulutuskokeilu (linkki aukeaa uuteen ikkunaan)

Jatkuva haku

Kiipulaan voi hakea opiskelemaan jatkuvassa haussa ympäri vuoden tai kevään haussa opintopolku.fi-palvelussa. Kaikissa perustutkintokoulutuksissamme voi suorittaa joko koko tutkinnon tai tutkinnon osia. Avaamme jatkuvan haun paikkoja,

kun koulutuksissamme on tilaa. Koulutukseen valitaan ensisijaisesti oppivelvollisia opiskelijoita, jotka tarvitsevat vaativaa erityistä tukea opiskeluunsa.

Hakuneuvonta neuvoo hakemiseen liittyvissä kysymyksissä

puh. 040 905 1883

hakuneuvonta@kiipula.fi

Jatkuva haku (linkki aukeaa uuteen ikkunaan)

Yhteishaku

Kiipulan ammattiopisto ja vaativana erityisenä tukena järjestettävä ammatillinen koulutus on mukana yhteishaussa. Hakulomake täytetään osoitteessa opintopolku.fi. Vaativan erityisen tuen liitteet toimitetaan sähköisesti turvapostilla tai postitse oppilaitokseen.

Kevään 2023 aikataulut:

Hakuaika 21.2.−21.3.2023

Opiskelijavalinnan tulokset 15.6.2023 alkaen

Opiskelupaikan vahvistaminen viimeistään 29.6.2023

Varasijat voimassa 18.8.2023

Haku yhteishaussa (linkki aukeaa uuteen ikkunaan)

NUOTTI-valmennus

NUOTTI-valmennuksen tavoitteena on saada nuori kiinnostumaan elämäntilanteestaan, taidoistaan, vahvuuksistaan ja tulevaisuuden suunnittelusta sekä opiskeluun tai työelämään suuntautumisesta. Nuori saa tuekseen henkilökohtaisen valmentajan, jota nuori tapaa pääasiassa nuoren arkiympäristössä. Valmennus suunnitellaan ja toteutetaan aina yksilöllisesti. Tapaamisiin voi nuoren ja valmentajan lisäksi osallistua myös nuoren verkostoa, kuten läheisiä tai muita nuoren kanssa työskenteleviä tahoja. Valmentaja pitää yhteyttä nuoreen ja tarpeen mukaan hänen verkostoonsa myös tapaamisten välillä.

Kiipulasäätiö tarjoaa NUOTTI-valmennusta 16–29-vuotiaille.

NUOTTI-valmennus (linkki aukeaa uuteen ikkunaan)