VET – Vetävää, Erityistä ja Tunnettua ammatillista erityisopetusta

Ammatillisen koulutuksen vetovoimaisuutta ja vaativana erityisenä tukena järjestettävän ammatillisen koulutuksen arvostusta on tarpeen lisätä. Hankkeen toiminnan kautta jaetaan tietoa ja hälvennetään ennakkoluuloja: vaativan erityisen tuen ammatillinen koulutus tuottaa osaltaan osaavaa työvoimaa ja räätälöityjä ratkaisuja työpaikkojen työvoimapulaan. Samalla tuodaan esille ammatillisten erityisoppilaitosten vaikuttava ja tuloksellinen työ syrjäytymisen ehkäisyssä. 

Lisätiedot:
markkinointi- ja viestintäpäällikkö Ulla Harju
ulla.harju@kiipula.fi, 040 9013 061 

Toteutusaika: 27.11.2019-31.12.2020
Rahoittaja: Opetushallitus

Hankkeessa tuotetaan videomateriaalia: aitoja opiskelijatarinoita, jotka kuvaavat monenlaisia väyliä työelämään. Vaikuttavuusviestinnän tueksi tuotetaan faktapohjaista esitysmateriaalia. Lisäksi vaikuttamisviestinnän osaamisen kehittämisellä luodaan pitkäaikaisia vaikutuksia alan näkyvyyteen. 

Hanketta hallinnoi Ammattiopisto Luovi kumppaneinaan Ammattiopisto Spesia, Ammattiopisto Live, Kiipulan ammattiopisto, Aitoon koulutuskeskus ja Optima. 

Erityisen hyviä työntekijöitä

Tutustu tarinoidemme kautta aitoihin työllistymistarinoihin, jotka kuvaavat monenlaisia reittejä työelämään ja kohti omia unelmia. 

Miika

Miika työskentelee varastomiehenä Tokmannilla. Datanomiksi valmistunut Miika ei kommunikoi puhumalla. Hän kommunikoi viittomalla sekä kirjoittamalla kännykän näytölle. Miika on murtanut ennakkoluuloja omalla persoonallaan ja osaamisellaan. Myymäläpäällikön sanoin hän on järjestelmällinen, luotettava, joustava ja huumorintajuinen työntekijä ja korvaamaton osa työyhteisöä.

Elvis

Telma-koulutuksesta valmistunut Elvis työskentelee kahvila Baguettessa. Työhön ja itsenäiseen elämään valmistava koulutus auttoi Elvistä löytämään omat vahvuutensa. Elvis on ammattitaitoinen ja tarkka työntekijä, jonka asenne ja ilo tuovat iloa niin kahvilan asiakkaille kuin työntekijöillekin.

Tytti

Kahta samanlaista työpäivää ei ole, toteaa Tytti työstään Rax Ideaparkin ravintolapäällikkönä. Kokiksi kymmenen vuotta sitten valmistuneelle Tytille työnteko merkitsee sitä, että pystyy jatkuvasti kehittämään itseään omassa työssään.

Victoria

Victoria työskentelee kiinteistönhoitajana Korsholmin kunnassa. Tarkkuus ja ahkeruus työssä ovat tärkeitä. Niillä pääsee työelämässä pitkälle.
– On hyvä kun on työpaikka, josta saa palkkaa, sanoo Victoria.

Vaativan erityisen tuen ammatillinen koulutus väylänä työelämään

Millainen väylä työelämään on vaativan erityisen tuen ammatillinen koulutus?
– Kun me pystymme tarjoamaan tuen nuorelle, hän voi kehittyä loistavaksi omassa työssä, missä hän on parhaimmillaan, toteaa erityisopettaja Linda Niskala.