Viime syksynä koulutuskuntayhtymä Tavastian ravitsemuspalvelun esihenkilöt osallistuivat Punaportin toimipaikan aamubrunssille, jossa aiheena oli työllistyminen ja täsmätyöt. Lue lisää vierailusta, linkki aukeaa uuteen ikkunaan. Vierailun aikana sovimme, että käymme kertomassa UFO-hankkeen mahdollisuuksista ravitsemuspalvelun henkilöstölle.

Vierailu toteutettiin tänään ja koko henkilökunta pääsi kokeilemaan virtuaalisia oppimisympäristöjä ja antamaan niistä palautetta. Kokeilussa oli pääosa ensikertalaisia ja jokainen kokeili itselleen sopivan ajan tutustumalla keittiö- ja asiakaspalveluympäristöön. Kokemuksia kirjattiin kyselyyn, josta kootaan kevään aikana virtuaalisia oppimisympäristöjä testanneiden henkilöiden palautteet yhteen.

VR-lasien käytöstä ja näkymän tarkkuudesta keskustelimme parin testaajan kanssa. On todella tärkeää laittaa lasit oikein päähän ja kiristää ne huolellisesti itselle sopivaksi. Testauksessa oli kahdet eri merkkiset VR-lasit, joita hankkeessa testataan käyttäjien mielipiteitä kuunnellen.

Virtuaaliset ympäristöt saivat pääosin hyvää palautetta helppokäyttöisyydestään ja selkeydestä. Kehittämiskohteena koettiin VR- ja silmälasien kanssa samanaikaisesti toimiminen sekä tunne, että on korkealla. Toisissa laseissa on enemmän tilaa silmälasien käyttäjille ja se yritettiin ottaa huomioon testaajilla. Korkealta katsominen ja toiminta-alueen piirtäminen ovat sidoksissa toisiinsa. Näitä asioita pitää vielä testata eri laitteilla, jotta saadaan varmuutta laitteiden käyttöön.

Testaukseen osallistui myös ranskalainen erityisopettaja, joka oli ollut Elina Jallin kanssa tutustumassa Kiipulan ammattiopiston Punaportin toimipaikan toimintaan ja opiskelijoihin. Heille molemmille virtuaalisiin oppimisympäristöihin tutustuminen oli ensimmäinen. Valitsimme vieraalle Liven tuottamasta materiaalista, Matin työpäivästä, kohtauksen, jossa Matti puhuu puhelua englanniksi 360-videossa. Kokemus oli vieraan mukaan onnistunut hyvin.

Vierailusta jäi mukava tunnelma! Käyttäjien kanssa keskusteluista nousi esiin virtuaalisten ympäristöjen hyödyntäminen erityisesti työtehtäviin perehdytyksen osalta.

Henkilöt testaavat VR-laseja.
Henkilöt testaavat VR-laseja.